Göra i ordning ett hotell

Ibland kan man finna nergångna hotell som är till salu. Om man någon gång drömt om att driva ett hotell kan det här vara en riktigt bra chans att ta till vara på. Innan gästerna kan flytta in är det dock en hel del saker man bör tänka på. Om hotellet inte är i bästa skick kan det också finnas en del saker att renovera och åtgärda innan man kan öppna.

Fönster och dörrar

En av de allra första sakerna man bör se över är byggnadens dörrar och fönster. Det är inte bara för att byggnaden ska se bra ut som man bör gå över de här sakerna, utan också för att göra det svårare vid ett inbrottsförsök. Dessutom är det många gånger så att ett byte av dörrar och fönster kan göra att drag minskar. Det kan sänka elräkningen markant. Genom att kontakta företaget Nettofönster kan man få snabb och smidig hjälp med sitt fönsterbyte.

Tapeter och golv

Om hotellet är väldigt nergånget bör man också se till att byta ut tapeter och golv i den mån det behövs. Om hotellet är mycket stort kan det vara svårt att hinna med eller ha råd att renovera alla rum på en gång. Då kan det vara klokt att ta en våning i taget, eller att kanske renovera de mest kritiska rummen först.

Rummens storlek

Om det är så att byggnaden inte varit ett hotell innan kan man ibland behöva riva eller flytta på väggar för att det ska vara lämpligt att skapa hotellrum och korridorer. Då kan det vara klokt att fundera lite över hur stora rummen ska vara. Det kan vara bra att både ha stora och små rum. Ensamma resenärer vill ofta ha billigare rum och de har inte behov av lika mycket plats som en barnfamilj kräver. Det kan dock också vara klokt att tänka på att en barnfamilj behöver lite större plats. Om man vill att de ska kunna bo på hotellet gäller det att ha angränsande rum, kanske plats för extrasängar med mera.

Inredning

Man bör också fundera över hur rummen ska vara inredda. Man kan antingen ha samma typ av inredning i alla rum eller så ger man varje rum ett eget tema. Det är dock klokt att tänka på ekonomin när man inreder hotellet. Ibland kan det finnas annat att lägga pengarna på.

Skapa ett gott rykte

Man bör också se till att man skapar ett gott rykte för hotellet. Om det uppstår något strul är det till exempel bra att ta tag i det på en gång så att gästerna inte blir besvikna. Om gästerna är nöjda kommer de tillbaka och då är chansen också större att de sprider bra omdömen om hotellet.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote