Norrqvarn Hotell & Konferens

Det finns ett fåtal hotell i världen som har en förmåga att få människor att känna sig som barn igen eller som ger en känsla av att få öppna dörren till sagornas värld. I Lyrestad ligger Norrqvarn Hotell & Konferens och här kan man bland annat bo i två sagolika trollstubbar samt ett par svampar.

Lilla och Stora Trollstubben

I de båda fantasifulla trädstubbarna kan man verkligen bo som ett sagotroll. Här finns bekväma sängar, vattenkokare och kylskåp. Sören Niklasson som är motorsågskonstnär har skapat dessa båda stubbar av material som plywood, trä och betong. Inredningen ser både realistisk och sagolik ut och kan nästan jämföras med Sagan om ringens hobbithus. De båda stubbhusen står på en tallkulle och de närmaste grannarna är svamphusen. Inredningen är verkligen något extra och detaljerna samt upplevelsen ger garanterat minnen för livet.

Svamphus

Även när det gäller svamphusen är det Sören Niklasson och hans motorsåg som har varit framme och konstruerat två magiska svamphus. Det ena huset är en stor Flugsvamp och det andra huset är en Karl-Johansvamp. Liksom i stubbarna finns här bekväma sängar och ett mysigt boende som andas lekfullhet och kreativitet. Det finns också en extra Stubbe med städförråd och WC. Duschar finns längre ner i gästhamnen.

Aktiviteter

Förutom det unika boendet finns det en hel del att sysselsätta sig med. Bredvid boendet ligger nämligen Göta Kanal. Förutom att roa sig i slussområdet har man nära till naturen och det finns en minisluss för barnen att leka i. Här finns också forskningsfartyget Vigdis som det är fritt fram att utforska. Bryggan är dessutom vida känd för sina uppskattade musikkvällar längs Göta Kanal.

Det finns en populär restaurang inne på konferensområdet där man också hittar en bar och kan titta på TV samt använda wifi. Det finns också möjlighet att hyra båtar, kanoter eller cyklar för att utforska de natursköna omgivningarna. Vill man grilla med egen mat finns det gott om grillplatser. Området har också en vedeldad bastu som man kan boka. Det går också bra att boka guidade turer till någon av de närbelägna nationalparkerna för att uppleva den storslagna naturen.

I närheten ligger även andra attraktioner som Skara Sommarland, naturområdet Tiveden och Karlsborgs fästning. Att semestra i Lyrestad och bo i en sagolik svamp eller trolsk stubbe kommer garanterat att bjuda på en annorlunda och mycket uppskattad semesterupplevelse. Här kan man spendera ett par veckor och fortfarande ha roligt.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote