Så bor du billigt på semestern

Det är inte alla som är i behov av det största och lyxigaste hotellet när de befinner sig på semester. För många räcker det gott och väl med ett fräscht rum och en säng att sova i. Det majoriteten av alla människor dock har gemensamt är att de vill få ut så mycket av sina pengar som möjligt.

Världen är full av fantastiska hotell som du kan välja mellan när du ska på semester. Vilket typ av hotell du väljer beror främst på vad det är för standard du har, men även målet med semestern är av betydelse. Om du planerar att befinna dig mycket på hotellområdet tillsammans med dina barn kommer du troligtvis att vilja ha tillgång till en hel del aktiviteter och bekvämligheter. Ska du däremot röra dig mycket och upptäcka nya platser varje dag kanske det räcker gott och väl med ett ordentligt rum, en pool och en restaurang där du kan slappna av på kvällen. Sedan finns det även de som enbart är ute efter lugn och ro. Kanske har man byggt om sommarstugan med material från Buildor hela våren och nu vill fira att arbetet är klart. Finns det inga barn med i bilden kan ett vuxenhotell då vara att rekommendera.

Oavsett vad du söker har vi tagit fram en lista på hur du kan gå tillväga för att bo så billigt (och bra) som möjligt!

Bästa tipsen för en billigare hotellnatt

Åk under lågsäsong – Vill du komma undan så billigt som möjligt så ska du undvika alla tillfällen då lov pågår! Det betyder sportlov, vinterlov, höstlov och sommarlov. Priserna på hotellen kan stiga med flera tusenlappar för en veckas vistelse.

Jämför innan du bokar – Du har säkerligen hört hur viktigt det är att jämföra priser innan du väljer. Detsamma gäller när du ska boka hotell. Använd dig av jämförelsesajter som kan hitta de lägsta priset åt dig. Glöm inte bort att du ibland kan hitta de bästa priserna på hotellens egna hemsida. Här finns det i många fall även rabattkoder och erbjudanden att ta del av.

Använd en lågpriskalender – Många flygbolag och resebolag erbjuder en så kallad lågpriskalender som du kan använda dig av. Lågpriskalendern gör det enkelt för dig att snabbt kunna se vilket datum som det kommer vara billigast för dig att boka hotell. Detta gäller charterresor så väl som för den som bokar hotell och flyg separat.

Vad ingår i priset – Visst kan det kännas som ett riktigt fynd att hitta ett billigt hotell, men vad ingår egentligen i priset? Om du inte får frukost på hotellet så kommer du att behöva räkna med ett extra belopp för detta varje dag som du befinner dig utomlands. Hur är det med Wi-fi på hotellet? Städning?

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote