The Dorchester

The Dorchester är fashionabelt lyxhotell i London, England, med utsikt över bland annat Hyde Park. Själva fasaden beskrivs ofta som intetsägande men den rymmer ett av världens mest praktfulla hotell. Redan på 1930-talet var hotellet en populär fristad för celebriteter från hela världen. Hotellet har behållit 30-tals andan både i interiör och design trots en hel del moderniseringar, vilket ger en känsla av tidlös filmstjärnelyx.

Londons säkraste byggnad

The Dorchester har inte bara rykte om sig att vara extravagant utan under andra världskriget blev byggnaden känd som den säkraste i hela London med tanke på den förstärkta betongkonstruktionen och den bastanta källaren. Krigets enda påverkan på byggnaden var några krossade glasrutor under luftanfallen.

Tillhåll för rika och berömda

1985 köptes hotellet av Sultanen i Brunei, och det ingår sedan dess i Dorchester Collection. Många berömdheter har bott här sedan öppningen 1931, bland annat drottning Elizabeth den II. Även Peter Sellers, Britt Ekland, Sultanen av Quatar, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Elton John, Ben Stiller och många fler. Det finns även fem restauranger och en fantastisk rekreationsanläggning. Naturligtvis är The Dorchester ett femstjärnigt hotell. Den mest berömda sviten Belgravia Suite har förutom yppersta lyx dessutom tillgång till en privat portvakt.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote