The Roosevelt Hotel

Filmen 1408 från 2007 spelades in på The Roosevelt Hotel i New York. John Cusack spelar huvudrollen som författaren Mike Enslin i denna filmatisering av Stephen Kings skräcknovell med samma namn. Alltsedan dotterns död har Enslin ägnat sig åt att både skriva om och läsa om övernaturliga händelser.

Dolphin Hotel

I filmen heter hotellet Dolphin Hotel och Mike beslutar sig för att besöka rum 1408 efter att ha hört en hel del skräckhistorier om en ond ande som ska uppehålla sig där och skrämma livet ur intet ont anande hotellgäster. Eftersom han har skrivit otaliga böcker om olika sorters övernaturliga fenomen känner han sig manad att ta reda på sanningen.

Utmana myten

Mike Enslin sysslar främst med att skriva om och besöka hemsökta hus. En dag dimper det ner ett anonymt vykort av Dolphin Hotel som uppmanar honom att inte besöka rum nummer 1408. Nyfikenheten väcks naturligtvis och Enslin bestämmer sig för att motbevisa myten att ingen som checkat in i rummet checkar ut levande. Ingen har överlevt 60 minuter i rum 1408. Mike tar kontakt med hotellet och försöker göra en bokning, men hotellägaren Gerald Olin, Samuel L. Jackson, menar att det är en dålig idé med tanke på alla dödsfall. Mike lyckas dock till slut boka rummet.

Skrämmande upplevelser

Mike anländer till hotellet och går in i rummet där allt verkar lugnt till en början. Det dröjer naturligtvis inte länge innan oförklarliga saker börjar hända. När klockradion plötsligt börjar räkna ner från de berömda 60 minuterna blir Enslin rädd. I samband med detta upptäcker han att han är instängd. När han försöker gå ut lossnar dörrhandtagen och när han försöker fly genom lufttrumman hittar han liket av den första personen som bodde i rummet. Efter upprepade försök att fly börjar Mike hallucinera. En båttavla i rummet börjar läcka in vatten och Mike ser sin döda dotter och sin pappa. Allt spelas in på hans lilla handbandspelare. Filmen är mycket skrämmande, har flera olika slut och blev omåttligt populär.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote