Treehotel

I byn Harads i norra Sverige ligger Treehotel där man bokstavligen kan bo i olika fantastiska kojor uppe i träden. Boendet är minst sagt annorlunda och unikt. Turister från hela världen flockas för att få ta del av den häftiga arkitekturen och den orörda naturen. De allra flesta har någon gång drömt om att få övernatta i en trädkoja och för dem med tillräckligt stora plånböcker kan drömmen bli sann.

Bo i ett fågelbo

På Treehotel kan man bland annat bokstavligen bo i ett fågelbo. Kojans utsida ser ut som ett bo av grenar och pinnar, men insidan bjuder på en interiör av både lyx och modernitet. Förutom fågelboet finns det sex andra trädkojor som alla bjuder på en fullkomligt unik upplevelse i skogens famn högt upp bland träden. Utsikten är spektakulär och lugnet oöverträffat. Själva hotellet är en del av det som kallas Brittas pensionat och det är också här man intar alla måltider.

Annorlunda perspektiv

Från de olika rummen i Mirrorcube, The UFO, Dragonfly, The Blue Cone, The Cabin, 7th Room och det nämda Bird’s Nest kan man uppleva norrsken, fågelsång och en helt enastående utsikt. Rummen befinner sig cirka 4-6 meter upp i luften och man når dem via eldrivna trappor, broar eller ramper. Dragonfly är den största kojan där man också kan boka in konferenser och möten. Mirrorcube är kanske mest känd internationellt för sina fantastiska spegelväggar som helt och hållet kamouflerar kojan genom att spegla omgivningen.

De flesta gäster uppskattar hur kojorna reflekterar och fångar ljuset på ett sällsamt och nästan sagolikt sätt. Här kan man på nära håll betrakta naturens alla skiftningar och varje årstid bjuder på ett annorlunda perspektiv. Omringat av skogens sus och fåglarnas sång har Treehotel hittat ett vinnande koncept. Islossningen på den närliggande älven, vårens spirande grönska som övergår i prunkande sommar gör att många återvänder hit även om det kostar en rejäl slant att bo här.

Aktiviteter

Förutom trädkojornas vyer och existentiella lugn kan man njuta av den norrländska naturen. Vid Treehotel kan man hyra skoter och ge sig ut på fisketurer eller uppleva naturen till fots. Man kan också ta del av hästridning och skidåkning i skogen. Treehotel har fått enorm uppmärksamhet både nationellt och internationellt och hotellet hamnar ofta i topp på listor över unika och annorlunda hotell.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote