Vilket är världens största hotell?

Världens största hotell är ett som större delen av världens befolkning inte har tillgång till. Hotell Abraj-Kudai ligger nämligen i Islams heligaste stad Mecca. Hotellets kundkrets består till större delen av de rikaste muslimerna som varje år vallfärdar till den heliga staden.

Om Abraj Kudai använt sig av Rörfokus produkter för sin inredning har jag ingen aning om. Däremot vet jag att Rörfokus erbjuder prisvärda produkter inom badrumssegmentet. Det innefattar allt från duschmunstycken till toalettstolar i olika prisnivåer och utföranden. Ett av deras mer välkända märken är Qbad, ett svenskt märke som är välkänt för att tillverka badrumsattiraljer av hög kvalitet.

Så hur stort är då världens största hotell? Abraj Kudai har ca 10 000 hotellrum fördelade över hela 12 torn. Vardera torn har 44 våningar. Förutom alla rum rymmer hotellet dessutom 70 restauranger, ett gigantiskt mässcentrum och hela 5 helikopterplattor. När det gäller hotellrummen är det också värt att nämna att hela fem av hotellets våningsplan är reserverade för den saudiska kungafamiljen.

Den som vallfärdar till Mecca och bor på Abraj Kudai får nära till Kaba, som är den byggnad som står i centrum för muslimerna som vallfärdar till staden. I och med att hotellet ligger alldeles intill Kaba behöver man inte gå långt för att gå de sju varv runt Kaba som traditionen säger att man ska.

Beitrag erstellt 23

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote