Sala Silvergruva

Det finns en hel del historia att ta del av och uppleva i Sverige för både turister och inhemska svenskar. Ett hotell som har lyckats kombinera historiens vingslag med en annorlunda hotellupplevelse är Sala Silvergruvas gruvsvit.

Övernattning under marken

Sala Silvergruvas gruvsvit bjuder nämligen på världens djupaste hotellrum beläget hela 155 meter under jorden i gruvan som kallas Ulrica Eleonora. Detta är garanterat en unik upplevelse som ofta toppar listorna över enastående hotell. Själva gruvan var i drift från 1400-talet fram till 1908. Idag är Sala Silvergruva ett uppskattat turistmål som ägs av kommunen.

I hotellupplevelsen ingår en guidad visning av gruvbotten och själva hotellrummet. Här finns bland annat en bekväm dubbelsäng, en mysig sittgrupp samt tillgång till enklare toalett. Duscha gör man ovan jord i Gruvgårdens B&B där även personalen håller till, och kan nås via komradio. Middag äter man på en förbokad restaurang inne i Sala och efteråt åker man med guide ner i gruvan för att övernatta. Där finns en korg med smått och gott innan man får sova tryggt i bergets djup. Frukost serveras under jord och hela kalaset kostar drygt 6 000 kronor natten.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote