Fjällnäs fjällhotel

Det har blivit alltmer populärt att semestra hållbart och att resa inom Sverige ligger i tiden. Inte minst finns det en hel del platser i vårt avlånga land att besöka där bland annat fjällen bjuder på undersköna naturupplevelser.

Storslagen natur

Fjällnäs i Härjedalen är hotellet som kan skryta med att vara Sveriges absolut äldsta fjällhotell. Det bjuder dessutom på både lyxigt boende och storslagen natur. Beläget mellan norska gränsen och Funäsdalen ligger den berömda anläggningen som genomgick en rejäl renovering 2008. Förutom huvudbyggnaden finns också fyra flyglar, Mii Gullo spa och ett eget kapell.

Nordiska material

Såväl design som arkitektur består av nordiska material och ger ett stabilt och gediget intryck. Rummen håller femstjärnig nivå och är traditionellt inredda. Här är det den omgivande och vackra naturen som står för det mesta av tjusningen även om man bor både bekvämt och lyxigt.

Restaurangen som är belägen i huvudbyggnaden bjuder på en vällagad och nordisk meny där man har bemödat sig att ta tillvara lokala råvaror. Vad sägs om halstrad röding med fräscha primörer till middag?

Aktiviteter och vandringsleder

Anläggningens spa erbjuder bland annat massage med varma stenar från Jämtland och det finns möjlighet att bada i sjön året om. Efteråt kan man värma sig i bastun. Det finns ett enormt utbud av aktiviteter med otaliga vandringsleder, vackra vyer och man kan både jaga och fiska på området. Här kan man uppleva den orörda vildmarken och till och med dricka den vackra fjällsjöns klara vatten. Här bor man nära naturen och kan uppleva alla dess skiftningar.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote