Beverly Hills Hotel

The Beverly Hills Hotel på Sunset Boulevard i Beverly Hills, Kalifornien, är ett av världens mest kända hotell. Den rosa fasaden förekommer i en hel del filmer och TV-serier. Här har världskändisar frotterat sig med såväl filmstjärnor som rockstjärnor och kända presidenter. Själva hotellet kan stoltsera med över 208 rum, 23 bungalows samt extravaganta sviter designande i signaturfärgerna rosa och grönt.

Historiskt överflöd

Hotellet byggdes 1912 på begäran av den rika änkan Margaret Anderson och hennes son Stanley. Man sparade inte på slantarna och redan från början var det den absoluta elitens hotell. Hotellet har bytt ägare ett antal gånger och har gått igenom både renoveringar och tillbyggen. Idag ägs det av Sultanen i Brunei och ingår i Dorchester Collection.

Exklusiva rum

2012 utnämndes hotellet dessutom till historiskt landmärke i Beverly Hills, samtidigt som man lät bygga två nya presidentsviter. Rummen är mycket exklusiva och lyxigt inredda med egen balkong, vardagsrum, kök, badrum och en kingsize dubbelsäng. De riktigt dyra rummen har även tillgång till privat uteplats och jacuzzi.

Den som har råd med en dygnskostnad på drygt 110 000 kronor per natt kan boka den dyraste och mest imponerande presidentsviten på drygt 170 kvadratmeter med tillhörande pool. Man måste dock boka sviten minst sju nätter i följd. The Beverly Hills Hotel kallas ofta The Pink Palace och med tanke på alla kända gäster som har passerat revy genom åren är det minst sagt ett passande namn. Stjärnor som bland annat Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor, John F. Kennedy, Frank Sinatra, Vivien Leigh, Katherine Hepburn, Charlie Chaplin, John Wayne, Clark Gable, Loretta Young, Greta Garbo, John Lennon, Yoko Ono, Donald Trump och diverse kungligheter från världens alla hörn har inhysts här.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote