The Manta Resort

De flesta har någon gång drömt om att åka iväg på en oförglömlig semester till en lyxig resort med ypperlig service och underbara stränder där man verkligen kan koppla av och komma ner i varv. Det kan naturligtvis bli verklighet om man är beredd att satsa en del slantar på en upplevelse utöver det vanliga. Att det finns extravaganta lyxhotell världen över där de rika och berömda har råd att unna sig rekreation är ingen nyhet. Det blir dock allt vanligare att mindre hotell satsar på unika upplevelser i natursköna omgivningar.

Flytande undervattensrum

The Manta Resort är ett flytande minihotell i tre våningar som ligger utanför ön Pemba i Tanzania, östra Afrika. Själva hotellet, som mer kan liknas vid en stuga, har ritats av den svenske konstnären Mikael Genberg och ligger i Indiska Oceanen. Genberg har fått stor uppmärksamhet för konceptet och är även känd för trädkojhotellet “Hotell Hackspett” i Västerås samt undervattenshotellet “The Utter Inn” i Mälaren. Mikael Genbergs hotellskapelser har blivit kända över hela världen och hamnar ofta på olika listor över unika hotell som erbjuder sina gäster annorlunda upplevelser.

Sova i ett akvarium

Vad sägs till exempel om att sova i ett akvarium? 250 meter utanför öns kust kan man njuta av allt som ett vanligt hotellrum kan erbjuda sina gäster, men det finns en fantastisk överraskning. Sovrummet ligger nämligen under vatten. Genom glasväggarna fyra meter under ytan får man en spektakulär upplevelse där korallrev, fiskar och böljande turkost vatten ger semestern en unik touch. Nattetid tänds spotlights utanför undervattensrummet som drar till sig djurlivet och ger gästerna något att betrakta i timmar utan att det blir vare sig monotont eller tråkigt.

Mellanvåningen nås via en liten stege och här hittar man en bekväm lounge där man kan inta sina måltider eller bara koppla av med en god bok. Här finns också dusch och toalett. Översta våningen nås även den via en stege och här finns en generöst tilltagen takterrass där man kan sola på dagtid, njuta av stjärnhimlen på natten eller sova under bar himmel på öppet hav.

Smekmånad, romantik och naturupplevelse

The Manta Resort erbjuder även andra boendeformer på ön i form av lyxvillor och strandvillor. Dessutom ingår full service, exceptionella måltider samt möjlighet att delta i safari. Man kan även ägna sig åt dykning i olika former med eller utan guide. Från undervattensrummet kan man utforska havet samt njuta av sol och bad. Detta är en plats där man kan umgås helt avskilt från omvärlden och bara ägna sig åt varandra. Det är inte ovanligt att förälskade par tillbringar sin smekmånad här. Service och hotellpersonal håller till på ön Pemba. Detta unika och personliga hotell kan bara hyras minimum tre nätter i rad, men man kan naturligtvis bo här så länge plånboken tillåter.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote