Kakslauttanen Artic Resort

Den berömda semesterbyn Kakslauttanen Arctic Resort ligger i Finland i naturskön fjällmiljö. Anläggningen ligger cirka 24 mil norr om polcirkeln, i finska Lappland, och nattetid kan temperaturen sjunka till minus 40.

Fantastisk utsikt

Hotellanläggningen är vida känd för sina berömda glasigloos som består av isolerglas där sovrummen har glastak med bekväma sängar. Här kan man betrakta natthimlen, men främst är det norrskenet som attraherar turister från världens alla hörn. Norrsken är något många bara upplever en gång i livet, om man inte bor i finska Lappland förstås. Här kan man nämligen beskåda fenomenet så ofta som 200 nätter om året. Det är inte bara i glasigloos man kan njuta av polarskenet. Det är minst lika vanligt att klä sig varmt och ge sig ut i skog och mark med skoter, på skidor eller med snöskor.

Trots den extrema kylan utomhus är det varmt och behagligt i igloon som även är utrustad med WC och bastu. Förutom unikt boende i glasigloos erbjuder resorten även rustika trästugor med öppna spisar samt en gigantisk rökbastu.

Arktiska aktiviteter

Dagtid kan de boende ta del av arktiska aktiviteter som snöskoterturer, rensafari, hundsläde, skidåkning samt isfiske. Det går också utmärkt att vinterbada i anläggningens isvak. Långskidor och snöskor finns till uthyrning och anläggningen har både restauranger och souvenirbutiker inom området. Restaurangerna serverar naturligtvis lokala specialiteter som grillad lax och renkött. Den som vill uppleva mer av naturen kan dessutom ta sig till Urho Kekkonens Nationalpark som ligger på 5 km avstånd från Kakslauttanen Arctic Resort.

Konstgalleri

Förutom 500 bäddar och helt unika naturupplevelser finns det också stora uthyrningslokaler för konferenser, evenemang, fester och bröllop. Därutöver invigdes konstgalleriet Kakslauttanen Art Gallery 2017. Själva galleriet ställer ut samtida konst med särskilt fokus på samisk och nordisk konst. Anläggningen håller även i den mycket uppskattade och årligt återkommande Arctic Art Week i augusti varje år. Under denna vecka samlas konstnärer från hela världen för att hämta inspiration i den vackra arktiska naturen. Verken tillfaller anläggningen och ställs sedan ut i galleriet. På detta sätt utökas konstsamlingen samtidigt som gästerna får möjlighet att njuta av konsten. Galleriet har också ett generöst residensprogram som gör det möjligt för olika konstnärer att få gratis husrum under några veckor för att arbeta med sina verk.

Beitrag erstellt 33

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben
cenote